Press "Enter" to skip to content

Cum sa cureti rosturile dintre placile de gresie fara sa freci si fara sa deteriorezi chitul

Se spune ca baia este cartea de vizita a unei gospodine.

Ei bine, noi nu credem in astfel de “vorbe din popor”, dar intr-adevar suntem de acord ca intreaga casa a unei persoane ar trebui sa fie mereu curata si ingrijita.

Si asta nu de dragul oamenilor care vin in vizita, ci din motive care tin de igiena si sanatate. Cum cureti rosturile de la gresie si faianta simplu si rapid

Piatra de argila

Economica si ecologica, piatra de lut este foarte eficienta pentru intretinerea casei. Odata ce v-ati curatat rosturile cu acest produs natural, exista sanse mari sa renuntati la produsele de uz casnic cumparate in supermarket. Aceasta piatra naturala nu contine substante chimice si ajuta la reinvierea rosturilor innegrite. Pentru a face acest lucru, frecati podeaua folosind un burete umed inmuiat in piatra de agila. Apoi clatiti cu o carpa curata pentru a face suprafata sa straluceasca.

Meudon alb

Compus din carbonat de calciu, albul Meudon este un produs natural care poate conferi rosturilor un aspect nou. Se amesteca 100 de grame de Meudon alb cu 5 linguri de apa calduta pentru a obtine un fel de pasta. Trebuie doar sa imprastiati aceasta pasta pe imbinarile de gresie innegrite si apoi sa lasati sa stea timp de o ora. Apoi, va trebui doar sa va frecati rosturile si sa le clatiti cu apa curata.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu poate avea multiple utilizari . Pentru a curata rosturile cu acest produs, amestecati doar patru linguri de bicarbonat de sodiu si zece centilitri de otet alb. Se toarna acest amestec intr-o sticla de pulverizare. Pulverizati solutia pe rosturile placilor si lasati-o sa stea o zi intreaga . Inainte de clatire, nu uitati sa curatati cu un burete umed.

Sapun negru

Renumit pentru proprietatile sale de curatare, sapunul negru nu contine substante chimice. S-a dovedit ca baza sa pastoasa si uleioasa are grija de piele, dar si mentine curata casa. In plus, acest produs cosmetic poate fi utilizat pentru curatarea rosturilor innegrite. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati sapun negru pe rosturi cu o perie umeda si apoi frecati. Apoi puteti clati cu apa curata.